Velilerimize Tavsiyeler

1.  Öğrenciyi, zamanında okula gitmesi konusunda teşvik eder.

2.  Eve verilen ders etkinliklerinin, olumlu bir şekilde yapılması için öğrenciyi destekler. Ders etkinliğinin olmadığını iddia eden öğrencinin velisi öğretmeni ile irtibat kurarak, öğrencinin doğruluğunu araştırır. Öğrenci yalan söylüyorsa yüzüne vurulmaz. Öğretmenle korkutulmaz, tehdit edilmez.

3.  Ev ortamı ve okul çevresi, öğrenci yetişmesinde bir bütün olduğu için, öğrencinin ev ortamındaki olumsuz davranışları, öğretmenine aksettirilir. Okulda, o davranış şahıs belirtilmeden ders konusu olarak işlenir.

4.  Dersleri öğrencinin yerine velisinin yapması, hem öğrenmesini önler, hem de tembelliğe yönlendirir.

5.  Ev etkinliği, öğrencinin derslerini ne kadar anladığını ölçmek ve pekiştirmek için verilir, yönergesinden yola çıkılarak, yeterli rehberlik hizmeti öğretmeni tarafından verildiği için, etkinliğini anladığı kadarıyla yapması, öğretmeni tarafından öğrenciyi ölçebilmesi yönünden önemlidir.